Fluffig marängtårta
Botten:
3 äggulor
50 g smält smör
1.5 dl mjölk
2 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kokt vatten
Maräng:
5 äggvitor
3 1/4 dl socker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°
Vispa äggulor och socker. Tillsätt de torra ingredienserna och vätskan.
Vispa till en slät konsistens.
Bre ut smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, häll försiktigt i sockret. Vispa tills skålen går att vändas uppochner.
Bre försiktigt ut marängen på smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Låt svalna. Frys gärna ner botten innan fyllning, då är det lättare att hantera den.
Vispa ca 8 dl-1 liter grädde, dela bottnet på mitten.
Lägg halva botten på en bricka, med marängen nedåt. Spritsa eller bre ut grädden. Fyll med bär (färska eller frysta).
Lägg på andra delen, ringla ev. Choklad ovanpå.
Klart! :-)



