Tårta till fröknarna

Sista dagen innan sommarlovet fick barnen ta med sig en tårta till dagisfröknarna.
Det uppskattades väldigt mycket och de verkade gilla den både i smak och utseende, själv hade jag väldigt lust att ta en liten smakbit ;)

Toppad med färska jordgubbar och körsbär


MUMS!

Chokladbotten fylld med jordgubbsmousse och vaniljkräm/grädde.
Jordgubbsmousse
200 g jordgubbar
0,75 dl socker
4 gelatinblad
2,5 dl vispgrädde
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
Koka upp jordgubbar och socker, mosa jordgubbarna (jag använde en potatisstöt)
låt puttra på låg värme i ca 3 minuter. Ta bort kastrullen från spisen
Lägg i gelatinet, rör om och låt svalna i kylen
Vispa grädden och vänd ner jordgubbspurén, rör om
Låt den stelna i kylen en stund.
Om du fyller tårtan i en tårtring går det bra att använda moussen direkt och sedan låta det
stelna i kylen
Räcker till ett lager i en tårta på ca 24 cm

Spacklad med vitchokladsmörkräm, och chokladganache ovanpå
Chokladganache
80 g mörk choklad
1 dl grädde
10 g smör
Gör så här:
hacka chokladen i bitar
Koka upp grädden och tillsätt chokladen
Rör ner smöret och låt svalna till rumstemperatur innan du lägger på
det på tårtan
Häll ganachen över tårtan och bre försiktigt ut det,
låt det rinna fint utmed tårtans kanter
Toppa med smarriga bär
KLART!