Pannacotta -mjölkchoklad, vanilj o vitchoklad
Idag bestod söndagsmiddagen av pulled pork och potatisgratäng.

Och innan middagen förberedde jag en smarrig efterrätt; Pannacotta
Rätt så söt i smaken så det räcker med små portioner. Jag använde små plastbägare, ca 1 dl

Pannacotta
Chokladlager:
1 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl Mjölkchoklad
Vaniljlager:
1 gelatinblad
1/2-1 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk socker
Vitchokladlager:
1 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vitchoklad
Gör så här:
Börja med ett lager.
chokladlager:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter
Koka upp grädden och tillsätt Mjölkchoklad/vitchoklad.
Rör om tills det smält. Krama vattnet ur gelatinbladet och rör ner det.
Fördela i 6 bägare/glas
Låt stå i kylskåp i minst 30 minuter innan nästa lager.
Vaniljlager:
Blötlägg gelatinbladet.
Koka upp grädden och tillsätt vaniljpulver
Och socker.
Krama vattnet ur gelatinbladet och lägg ner
det i blandningen, rör om.
Ta ut bägarna/glasen ur kylskåpet och fyll
Vaniljlagret i varje glas.
Låt stå i kylskåpet i ca 30 min igen innan
Du gör sista choklad lagret.
Dekorera med bär eller något annat fint.
Tex riven choklad eller choklad linser som
jag la på ☺



Jag la lite blåbär på min, resten av
familjen avstår gärna det sura 😉
