Pannacotta -mjölkchoklad, vanilj o vitchoklad

Idag bestod söndagsmiddagen av pulled pork och potatisgratäng.


Och innan middagen förberedde jag en smarrig efterrätt; Pannacotta
Rätt så söt i smaken så det räcker med små portioner. Jag använde små plastbägare, ca 1 dl


Pannacotta

Chokladlager:
1 gelatinblad 
1 1/2 dl vispgrädde 
1/2 dl Mjölkchoklad 

Vaniljlager:
1 gelatinblad 
1/2-1 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl vispgrädde 
1 msk socker

Vitchokladlager:
1 gelatinblad 
1 1/2 dl vispgrädde 
1/2 dl vitchoklad

Gör så här:
Börja med ett lager.
chokladlager:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter 
Koka upp grädden och tillsätt Mjölkchoklad/vitchoklad.
Rör om tills det smält. Krama vattnet ur gelatinbladet och rör ner det.
Fördela i 6 bägare/glas
Låt stå i kylskåp i minst 30 minuter innan nästa lager.
Vaniljlager:
Blötlägg gelatinbladet.
Koka upp grädden och tillsätt vaniljpulver 
Och socker. 
Krama vattnet ur gelatinbladet och lägg ner 
det i blandningen, rör om.
Ta ut bägarna/glasen ur kylskåpet och fyll
Vaniljlagret i varje glas. 
Låt stå i kylskåpet i ca 30 min igen innan 
Du gör sista choklad lagret.
Dekorera med bär eller något annat fint.
Tex riven choklad eller choklad linser som
 jag la på




Jag la lite blåbär på min, resten av 
familjen avstår gärna det sura 😉 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

annikasbakverk.blogg.se

Hej! Välkommen till min blogg! Jag gillar att baka och skapa goda och fina bakverk. Här kommer jag att dela med mig av bilder och recept.

RSS 2.0